SAMELYON

Комплекс САМЕЛИОН е разположен в подножието на Рила планина, на 960 м надморска височина, в периферията на град Самоков и в непосредствена близост до река Искър. Това местоположение предлага южно изложение, с гледка към Рила и лесен достъп до зимния курорт Боровец, който е на разстояние от 10 км.

Проектът създава модерни условия за спорт и възстановяване (разполага със спортна рехабилитация), съчетани със съвременната идея за комфортна среда на обитаване. Спортната част на комплекса съдържа зала за 3 000 души и няколко по-малки тренировъчни зали, и ще е основна спортна база на баскетболен отбор „Рилски спортист“ от различните възрастови групи.

Хотелската част разполага с различен тип стаи и апартаменти с ниво на обслужване 4 звезди, конферентен център и СПА-комплекс с два големи басейни (вътрешен и външен). Жилищен комплекс с еднофамилни къщи и няколко редови сгради с апартаменти.

Архитектура: L6 studio (Адриана Димитрова, Мирослав Драгнев, Ивайло Захариев, Кристина Николаева, Светозар Белчев) & SAT
Конструкция: Балмер инженеринг
Фаза на изпълнение: работен проект 2021, строителство: Маркан Холдинг
Основни характеристики: спортно-възстановителен, медицински и СПА-комплекс, хотел с конферентен център и жилищен комплекс от затворен тип    Местонахождение: Самоков
Инвеститор: „Самелион“ АД
www.samelyon.com